User_pro_offline 1aleks1

 
 
Moja aktywność w 3058 dni:
59 cykli, 3371 komentarzy. Ostatnia wizyta 13 godzin temu. Dziś jest mój 122 dzień cyklu.
1aleks1
  • Przyjaciółki (36)
  • marion
  • kasiek123
  • beagraf
  • sosa
  • Luna80
  • kinia714
  • Enigma_1
  • Ewciurka
  • olaolaolaola
  • daga310
  • Maharet_w
  • adda78
  • asia1007
  • monika86krak
  • joann_a
  • Olenka79
  • cheriniatko
  • Addictive
  • beatiwa
  • k4rolci42
  • wiolettala
  • emilcia2231
  • sysiajaw
  • cclaudiaa85
  • IzUK
  • Iwonka1981
  • mia_mendoza
  • storczyk123
  • jori
  • poziomkaUK
  • sparkle89
  • kamoszka
  • spes
  • Kasiula69
  • izzie1983
  • Toonney
 
 
Kto jest on-line: Atis, bonim, Gośka86, agusia1985
 
 

Wykresy w telefonie Cell

m.28dni.pl (iphone, android)
 
 

Szybka pomoc!

Coś sprawia Ci trudność, nie rozumiesz opcji? Napisz do pomocy 28dni lub eksperta.

 
 
 
 
 
 

Komentarze forum

Else: Jsk jest świetlica to ja wychodziłam do świetlicy. I tam albo tv jeśli był i jakąś bajka ...

 

tylkonadzis: Moze wy mi podpowiedzie czym zajac dziecko o 3 w nocy w szpitalu, zeby nikogo nie pobudzil? ...

 

Else: Katka, ciężko wyczuć co tu jest winne. Tak czy siak noszenie jest błędem zakładając że ...

 

katka_81: Ja jestem tego samego zdania, co Gabcia. Uważam, że nie autyzm jest tu winny a to, że ma tak ...

 

Else: No więc powinien chodzić. Jeśli jest zmęczony, można iść powolutku, odpocząć, usiąś ...

 

tylkonadzis: Wiadomo, ze bym nie pozwolila. W domu to on tylko na boso chodzi, wszystkie kapcie zaraz sciaga ...

 

°Agata°: Tego w sumie się nie boję. Powiedzmy że u nas taka ciągłość rocznikowa i nie zdążyłam ...

 

trzepidlak: [quote=°Agata°"> Mam wrażenie że będę rodzic pierwszy raz.[/quote"> wiesz co? u mni ...

 

Else: A jak zechce skakać z szafy to też mu pozwolisz bo chce? Prawdopodobnie on nie chce chodzić ...

 

Gabcia_I: Ja tylko dodam, że jeżeli on ma faktycznie takie niedobory żelaza to poprostu szybko się m ...

 

karolciat: Nie musisz. I nie rób tego. Else ma rację, niedługo się ugotujesz. Musisz go jedn ...

 

karolciat: Pamiętam jak kilka.lat temu nam padł piec przy pierwszych mrozach. A że i kasy mało i piwni ...

 

tylkonadzis: Nie wiem czemu :shamed: po prostu on nie chce schodzic sam. Tak samo nie chce chodzic i musze g ...

 

Else: A po co Ty znosisz 3latka na rękach? To ogromny błąd. Dzieciak wejdzie w schemat i załatwis ...

 

tylkonadzis: Tak, ale to z rozpedu, nie pomyslalam, ze o to moze mu chodzic ...

 
 
 

Prywatna notatka aktualizacja sierpnia 07, 2018 13:12

Termin według USG
Suwaczek z babyboom.pl

Lilypie Maternity tickers

Zdjęcie z USG 6.12.2012

Zdjęcie z USG 18.10.2012

Usg 06.12.2012
BPD 74,1mm
FOD 96.5mm
HC 268,0mm
AC 261.4mm
LF 60.6mm
BPD/FOD 0.77
HC/AC 1.03
BPD/FL 1.22
Przypuszczalna masa płodu(BPD-HC-AC-LF) 1587g
Ułozenie płodu: podłużne główkowe postawa I
Łożysko na ścianie przedniej II stopień dojrzałości
Płyn owodniowy w normie
Długość szyjki macicy 35mm

Badania z 03.12.2012
TSH 0,460 µIU/ml 0,270 4,200 N
FT3 2,53 pg/ml 1,71-3,71 N
FT4 1.23 ng/dl 0,93-1,70 N

Test obciążenia glukozą 75mg
Glukoza na czczo 88 (70.0-99.0) N
Glukoza po 1h 159.0 N
Glukoza po 2h 169.0 H

USG 18.10.2012
BPD 56.3mm
FOD 79.9mm
HC 213.9mm
AC 186.3mm
BPD/FOD 0.70
HC/AC 1.15
BPD/FL 1.32
Masa płodu 609g
Łożysko na scianie przedniej
Płyn owodniowy w normie
Serce (A-P) 24.0mm
HA/CA 0.33mm
FO 4.4mm
AV 4.1mm
PV 4.4mm
IVSd 2.2mm
Czas przewodzenia AV133ms- norma
Tętnica pępkowa
PI 1.06
RI 0.68
Płód wydolny krążeniowo CVPS-10pkt
Długość szyjki 39mmm

Badania z 18.10.2012
TSH 0,220 µIU/ml 0,270 4,200 L
FT3 3,05 pg/ml 1,71-3,71 N
FT4 1,18 ng/dl 0,93-1,70 N
Żelazo 70,0 µg/dl 60,0-145,0 N
Ferrytyna 15,55 ng/ml 4,63-204,00 N

USG 24.09.2012
HC 173.0mm (obwód główki)
Vp 8.0mm (tylny róg komory bocznej)
TCD 20.8mm (poprzeczny wymiar móżdżku)
AC 153mm (obwód brzuszka)
LF 34mm (długość kości udowej)

Badania UK 19.09.2012
T4 16pmol/L (10-22)
TSH 0.13mu/L (0.30-5.50)

Badania UK 30.07.2012
T4 18pmol/L (10-22)
TSH 0.13mu/L (0.30-5.50)
MCH 30.8pg (27.0-32.0)
MCV 89.5fL (78.0-99.0)
HB 125g/L (115-150)

USG 27.07.2012
CRL 56mm
NT 1.5
Wiek ciazy 12t1d
Termin porodu 07.02.2013

Usg 14.06.2012
Widoczny jeden, owalny pęcherzyk ciążowy, którego GSD13mm-5.3hbd
Widoczny regularny pęcherzyk żółtkowy sr.4.0mm
Zarysów zarodka jeszcze nie zobrazowano
W jajniku lewym ciałko żółte ciążowe sr.17mm.

Badania z 13.06.2012
Progesteron 15,80ng/ml
Beta-HCG 18 403,85mIU/ml

Badania z 11.06.2012
TSH 0,530 µIU/ml 0,270-4,200 N
FT3 3,03 pg/ml 1,50-4,10 N (58.85%)
FT4 1,20 ng/dl 0,93-1,70 N (35.06%)
Progesteron 24,20 ng/ml
Beta-HCG 10 432,95 mIU/ml

Leki w ciąży od 27tc
09.11 – start metformin
Tandynferon-fol
Euthyrox 50

Leki w ciąży od 14tc
Euthyrox 50 rano na czczo 1tab
Luteina stop
Prenatal 1×1

Leki w ciąży od 8tc
Euthyrox 50 rano na czczo 1tab
Luteina 2×1 dopochwowo
Femibion 1×1

Leki w ciąży od 14.04.2012 do 8tc
Euthyrox 25 rano na czczo 1tab
Femibion 1×1
13-20.06.2012 Luteina 2×2 dopochwowo

Leki w trakcie starania sie o dzidzie
Clostilbegyt 1×1 od 2dc przez 5 dni
Euthyrox 25 rano na czczo 1tab
Glucophage 750 wieczorem 1tab do 29dc (odstawiony z powodu pozytywnego testu ciążowego)
Duphaston 1×1 (16-25dc)

 
  • Wybrałam imię
    b.d.
  • Od porodu minęło
    2538 dni (over 6 years)
  • Moja grupa krwi
    A Rh(+)
  • Grupa krwi ojca
    B Rh(+)
  • Dzieci
    Mam jedno dziecko.
 
 
1 trymestr, 2 trymestr, 3 trymestr Poród rodzinny - siłami natury: 07.02.2013 20.01.2020 (Poniedziałek)
Data
DC
Ba11
G11
Ob11
Wg11
R11
K11
C11
L11
B11
Sz11
N11
27 tydz. ciąży - Lis
(3 Trymestr)
28 tydz. ciąży - Lis
(3 Trymestr)
29 tydz. ciąży - Lis
(3 Trymestr)
30 tydz. ciąży - Lis/Gru
(3 Trymestr)
31 tydz. ciąży - Gru
(3 Trymestr)
32 tydz. ciąży - Gru
(3 Trymestr)
33 tydz. ciąży - Gru
(3 Trymestr)
34 tydz. ciąży - Gru/Sty
(3 Trymestr)
35 tydz. ciąży - Sty
(3 Trymestr)
36 tydz. ciąży - Sty
(3 Trymestr)
37 tydz. ciąży - Sty
(3 Trymestr)
38 tydz. ciąży - Sty
(3 Trymestr)
39 tydz. ciąży - Luty
(3 Trymestr)
40 tydz. ciąży - Luty
(3 Trymestr)
So
3
N
4
Pn
5
Wt
6
Śr
7
Cz
8
Pt
9
So
10
N
11
Pn
12
Wt
13
Śr
14
Cz
15
Pt
16
So
17
N
18
Pn
19
Wt
20
Śr
21
Cz
22
Pt
23
So
24
N
25
Pn
26
Wt
27
Śr
28
Cz
29
Pt
30
So
1
N
2
Pn
3
Wt
4
Śr
5
Cz
6
Pt
7
So
8
N
9
Pn
10
Wt
11
Śr
12
Cz
13
Pt
14
So
15
N
16
Pn
17
Wt
18
Śr
19
Cz
20
Pt
21
So
22
N
23
Pn
24
Wt
25
Śr
26
Cz
27
Pt
28
So
29
N
30
Pn
31
Wt
1
Śr
2
Cz
3
Pt
4
So
5
N
6
Pn
7
Wt
8
Śr
9
Cz
10
Pt
11
So
12
N
13
Pn
14
Wt
15
Śr
16
Cz
17
Pt
18
So
19
N
20
Pn
21
Wt
22
Śr
23
Cz
24
Pt
25
So
26
N
27
Pn
28
Wt
29
Śr
30
Cz
31
Pt
1
So
2
N
3
Pn
4
Wt
5
Śr
6
Cz
7
Pt
8
183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280
 
 
 
 
 
 

Komentarze (463)

Luna80

User_pro_offline Luna80 napisała lutego 11, 2013 16:24

Gratulacje :))

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie. 
IzUK

User_pro_offline IzUK napisała lutego 11, 2013 19:13

Dokladnie czekamy na zdjęcia i wieści co u Was, jak syn zareagował na siostrzyczke?

czekamy na drugi cud <3 
olaolaolaola

User_pro_offline olaolaolaola napisała lutego 11, 2013 23:08

Olciu-dziś widać,że masz 4 dzień cyklu….nie udostępnisz? Dużo zdrówka dla Was Dziewczynki!

Zycie cudem jest... 
sparkle89

User_pro_offline sparkle89 napisała lutego 13, 2013 01:39

Czekamy czekamy :)

spes

User_pro_offline spes napisała lutego 13, 2013 05:26

Olu, gratulacjeee :* zdrowka Wam zycze :)

A little child enters your life and fills a special place in your heart. A place you never knew was empty. 
marion

User_pro_offline marion napisała lutego 13, 2013 07:40

Hej, Ola! Czekamy na nowy cykl – widzimy, że jest już założony!!!

♥ Henryk (2010) ♥ Fryderyk (2016) 
1aleks1

User_pro_offline 1aleks1 napisała lutego 13, 2013 12:24

Dziewczyny cykl założyłam juz pierwszego dnia po porodzie ale nic nawet nie wpisywałam mała strasznie absorbująca ja próbuje rozbujać laktacje a ona je co 1,5h. Jak wpisze chociaż podstawowe dane to udostępnię

mia_mendoza

User_pro_offline mia_mendoza napisała lutego 13, 2013 14:38

Powodzenia i uściski dla Ciebie i córeczki :)

beagraf

User_pro_offline beagraf napisała lutego 13, 2013 22:08

No najwidoczniej taki typ… Weronika też ciągle wisiała na cycu

♥ Czy to się dzieje naprawdę? Niech mnie ktos uszczypnie :-) ♥ Weronika 12.08.2010 i Jaś 22.01.2013 
IzUK

User_pro_offline IzUK napisała lutego 13, 2013 22:41

czekamy czekamy i na zdjecie malej tez:D

czekamy na drugi cud <3 
marion

User_pro_offline marion napisała lutego 14, 2013 07:34

Ola, udostępnij nowy cykl, mimo że nie jest uzupełniony – przynajmniej z komentarzami się tam przeniesiemy.

♥ Henryk (2010) ♥ Fryderyk (2016) 
1aleks1

User_pro_offline 1aleks1 napisała lutego 14, 2013 09:51

Dobrze dziewczyny coś tam wpisałam pod nowym cyklem nie jest dużo przekopiowałam tez opis porodu bo nie każdemu do karty się chce zaglądać. Zapraszam z komentarzami

venus87

User_pro_offline venus87 napisała lutego 17, 2013 20:22

Kochana jak się czujesz??

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz musisz być zarejestrowanym użytkownikiem 28dni.
Zarejestruj się. Poleć też 28dni znajomym.

Formatowanie tekstu (pokaż/ukryj)